Home / Blog

Blog

Blijf op de hoogte van de allerlaatste trends en nieuwigheden binnen de wereld van B2B interieurinrichting.

Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april is de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Met de Werelddag wil de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) de pre- ventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten op internationaal niveau onder de aandacht brengen.

 

Langdurig beeldschermwerk, repetitieve handelingen … Ongeacht het soort arbeid houden slechte werkomstandigheden risico’s in op chronische lichamelijke klachten. Overbelasting kan aanleiding geven tot vaak voorkomende werkgebonden aandoeningen als

- rugklachten

- nek- en schouderklachten elleboog- en polsproblemen

- 87% wordt minder moe bij het werken aan hoogte verstelbare bureau’s.


Ergonomisch werken.

Ergonomisch werken betekent dat je een juiste werkhouding aanneemt bij het uitvoeren van taken. Een goede werkhouding is belang- rijk om pijn aan de rug, nek, schouders, armen, handen of ogen te vermijden. Verder gaat ergonomie hand in hand met veiligheid en is het belangrijk dat er tijdens het werk voldoende mentale en fysieke herstelmomenten voorzien zijn.


Ergonomisch beeldschermwerk

Medewerkers die meer dan vier uur per dag beeldschermwerk verrichten, krijgen het risico beeldschermwerk toegekend. Met het volgende materiaal zorg je voor een ergonomische werkplek:

- Verstelbare bureaustoel 

- Tafel op hoogte

- Groot scherm

- Apart toetsenbord en muis


Kantoorruimtes om je thuis te voelen

Aanpasbaar, rugvriendelijk en comfortabel in gebruik!

Dieto biedt een ruim assortiment aan van ergonomisch kantoormeubilair.


Helder en slim. Bijzonder mooi.De nieuwe CREW T BENCH is een werkplekoplossing voor teams bestaande uit mensen met verschillende vaardigheden en werkmethoden. Het kan op elk moment individueel worden aangepast aan de behoeften van de respectievelijke medewerkers en hun taken. Hierdoor ontstaan royale werkplekken voor een optimale uitwisseling van informatie zonder het welbevinden van de gebruikers uit het oog te verliezen.


Ontwerp ontmoet verantwoordelijkheid.


De bureauserie Furniloop bestaat uit vier verschillende ondersteltypes: symmetrisch en asymmetrisch, naar keuze handmatig of elektrisch in hoogte verstelbaar. De elektrisch in hoogte verstelbare variant voorziet in de behoefte aan ergonomische werkplekken. Dit komt omdat het regelmatig wisselen van houding tussen dynamisch zitten en staan de ruggengraat ontlast en de rugspieren ont- spant. Afscherming is ook van bijzonder belang. Het gestoffeerde privacypaneel omsluit het werkgebied aan drie zijden. Het paneel is geschikt als prikbord en is verkrijgbaar in twee verschillende maten.


Met plezier naar kantoor.

Ben je van plan om een nieuw kantoor in te richten of wens je je kantoormeubilair te vernieuwen dan is dat het ideale moment om ook even stil te staan bij de ergonomie.

Dieto helpt je graag verder!