Home / Blog

Blog

Blijf op de hoogte van de allerlaatste trends en nieuwigheden binnen de wereld van B2B interieurinrichting.

Het belang van kleur in jouw kantoor.

Het belang van kleur in jouw kantoor.

Dat kleuren een belangrijke rol spelen in ons leven, dat wisten we al. Maar wat voor impact heeft kleur in jouw kantoor? Mag er kleur aanwezig zijn of ga je best voor neutrale tinten? Kom er meer over te weten in deze blog.


Felle en neutrale kleuren hebben elk verschillende invloeden op de sfeer, de productiviteit en de creativiteit van een kantoor. Felle kleuren, zoals rood, geel en oranje, kunnen energie, enthousiasme en stimulatie opwekken, maar onbewust ook spanning, stress en afleiding veroorzaken. 

Anderzijds kunnen neutralere kleuren zoals wit, grijs en beige rust, kalmte en professionaliteit uitstralen, maar ze kunnen heel snel een saaie en lusteloze omgeving scheppen.


Het kiezen van de juiste kleuren voor een kantoor hangt af van het soort werk dat er wordt gedaan, de persoonlijkheid van de werknemers en niet in het minst de cultuur van het bedrijf. 

Een kantoor dat creatief werk vereist kan baat hebben bij felle kleuren die de verbeelding prikkelen en de stemming verbeteren. Oranje of geel stimuleren originaliteit en optimisme, maar gebruik je ze te veel, dan kan dit vermoeiend zijn voor de ogen en voor te veel afleiding zorgen. 

Een kantoor dat analytisch werk vereist kan beter kiezen voor neutrale kleuren die de concentratie bevorderen en de ogen niet vermoeien. Wist je bijvoorbeeld dat blauw onbewust vertrouwen schept? Dat is ook de reden waarom zoveel analytische bedrijven, zoals accountancy- en boekhoudkantoren blauw in hun logo verwerken. 


Een goede balans tussen felle en neutrale kleuren kan een kantoor aantrekkelijk, comfortabel en productief maken. Een combinatie van witte muren met kleurrijke accenten, zoals kunstwerken, meubels of planten, kan een kantoor levendig en inspirerend maken zonder te overweldigend te zijn. Vaak opteren bedrijven om hun bedrijfskleuren te verwerken in het meubilair. Het kan een leuke toets geven aan je interieur, maar ons advies hierin is zeker ook niet te overdrijven.

Het huidige aanbod aan stofferingen bieden de luxe van subtiele combinaties van kleur te verwerken in het meubilair van het kantoor van je dromen. Weet trouwens dat een stoffering met verschillende kleurschakeringen ervoor zorgt dat je meubilair er langer fris uit ziet.Dankzij ons breed aanbod van meubelfabrikanten en onze rechtstreekse contacten bij de belangrijkste Europese stoffenfabrikanten kunnen wij voor u een volledig gepersonaliseerde inrichting creëren dat volledig aansluit bij uw noden. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.