Home / Blog

Blog

Blijf op de hoogte van de allerlaatste trends en nieuwigheden.

Één van stof en één van leer

Één van stof en één van leer

Waarom leder een duurzame investering is en de juiste bekleding wonderen doet voor de levensduur van uw meubel.


Gaat het nu over leder, kunstleder of een geweven stof, elke bekleding op een meubel wekt een bepaald gevoel op bij zijn publiek. De juiste stoffering zorgt voor warmte in het interieur, bevestigt een strakke look of verzekert het tijdloos karakter.


Hoewel algemeen wordt aangenomen dat leder op een stoel of sofa een dure keuze is, blijkt het in de praktijk zeker niet altijd juist.
Echt leder dat met zorg en respect wordt behandeld krijgt na jaren gebruik een mooie patine, wat zorgt voor een extra uitstraling en luxegevoel. Zelfs leder dat niet onderhouden is kan perfect na jaren gebruik terug hersteld worden in zijn originele glorie.

Betekent dit dan dat leder voor alle omgevingen geschikt is? Zeker niet altijd. Leder is een natuurlijk product dat sterk beïnvloed wordt door zijn externe factoren. In omgevingen met de nodige uitdagingen  zoals zorginstellingen waar gebruikers intense medicatie gebruiken, is het gebruik van een semi-leder (of kunstleder) soms meer aangewezen.

Kunstleder wordt in een industriële omgeving gemaakt en kan de nodige garanties en certificaten voorleggen naar slijtvastheid, brandwerendheid, afwasbaarheid en zelfs anti-bacteriële kenmerken. Het is ook beschikbaar in ontelbare kleuren en kan vaak zelfs moeilijk van echt leder onderscheiden worden.Stoffering in de klassieke betekenis is een derde optie die ervoor kan zorgen dat je een warmte creëert die met (semi-) leder niet altijd lukt. Stoffering komt in ontelbare vormen voor. Van fijne garen tot dik geweven bouclé, gemaakt van natuurlijk materiaal zoals katoen, linnen of wol, of de zogenaamde post-consumer polyester die uit gerecycleerd materiaal bestaat. Stoffering kan dankzij het spel van kleuren, weefpatronen en type garen zeer uiteenlopende stijlen aan, waardoor de creativiteit geen grenzen kent.

Elke stoffering heeft ten slotte zijn specifieke karakteristieken, waarvan een van de meest gekende de slijtvastheid is, vaak uitgedrukt in Martindale. Bij de Martindale test wordt via een internationaal erkende test dankzij roterende wrijfbewegingen nagegaan hoe snel een stof slijt. Wanneer er 3 draden gebroken zijn wordt de test gestopt en wordt er gekeken hoeveel wrijfbewegingen er zijn uitgevoerd. Binnen professionele omgevingen of bij intensief gebruik in de projectmarkt wordt er uitgegaan van minimum 100.000 Martindale zodat u lang van uw meubel kan genieten.Wilt uw meer weten over de juiste bekleding voor uw meubel, neem dan zeker contact op met de experten van Dieto, die je dankzij de juiste vragen begeleiden naar de juiste keuze.


DIETO
Kantoor- & Projectinrichting

Wielsbeeksestraat 32, 8710 Wielsbeke

Ja, ik ontvang graag meer info over stofferingen.
Yuno-stapeltafels: rijden en glijden

Yuno-stapeltafels: rijden en glijden

Mesen is de kleinste stad van België. In het zuiden van West-Vlaanderen weten ze van aanpakken, houden ze van efficiëntie en koppelen ze multifunctionaliteit graag aan een scherpe prijs. En daarom leverde DIETO er zéér interessante Yuno-stapeltafels.


De Yuno-stapeltafel van Wiesner Hager is het antwoord op de zoveelste onhandig haperende klaptafel. De goede eigenschappen zijn gebleven, de minpunten verdwenen. Yuno-stapeltafels koppelen strakke lijnen aan een slim concept. Ze besparen tijd en meer dan waarschijnlijk ook rugproblemen want veel aandacht gaat naar ergonomie. Kleine wieltjes en een op maat gemaakte transportkar zorgen ervoor dat één persoon probleemloos een zaal kan klaarzetten, herschikken of leegmaken: een kwestie van rijden en glijden. Licht tillen aan één kant, dat is de enige belastende (nou ja) handeling die daarbij nodig is. Door de speciale frameverbinding kunnen Yuno-stapeltafels zonder extra element in de lengterichting verbonden worden. Dat maakt ze perfect geschikt voor uiteenlopende opstellingen in polyvalente zalen.Snel leverbaar

De vraag is niet zozeer of u de Yuno-stapeltafels kan gebruiken, dan wel wanneer u ze wenst te ontvangen. Yuno is op dit ogenblik – september 2022 – nog leverbaar vóór het einde van het jaar. 

Bent u net als de kleinste stad van België op zoek naar budgetvriendelijke, kwaliteitsvolle, multifunctionele en snel leverbare tafels? Uitstekend geschikt voor verhuur, modulair en makkelijk verplaatsbaar?

Zoek niet verder: Yuno-stapeltafels en DIETO, meer hebt u niet nodig.Bezoek ook onze Yuno productpagina.


DIETO
Kantoor- & Projectinrichting

Wielsbeeksestraat 32, 8710 Wielsbeke

Ja, ik ontvang graag meer info over Yuno.