Home / Kleur in je kantoor

Kleur in je kantoor

Dat kleuren een belangrijke rol spelen in ons leven, dat wisten we al. Maar wat voor impact heeft kleur in jouw kantoor? Mag er kleur aanwezig zijn of ga je best voor neutrale tinten? Lees er meer over in deze blog.

Kleur in je kantoor

Kleur in je kantoor

Dat kleuren een belangrijke invloed hebben op de sfeer en productiviteit in een kantooromgeving, dat wist je waarschijnljk wel. Maar wat houdt dit juist in? Lees er meer over in deze blog.

Kleur en daglicht hebben een sterke, meestal onbewuste invloed ons humeur en productiviteit, dus het kleurgebruik op de muren, het meubilair en de omgeving van je kantoorruimte heeft een groot effect op de productiviteit van je werknemers.

Het is belangrijk om de juiste kleuren te kiezen voor jouw kantoorinrichting. Kleurgebruik is immers een belangrijk onderdeel in een kantoorpand.


Enerzijds kan je kiezen voor een prominente kleurkeuze in je werkomgeving. Velen opteren ervoor hun bedrijfskleuren overal in hun inrichting te laten terugkeren om toch maar hun “corporate identity” te benadruk. Maar wees daar wat voorzichtig mee, want je kant er onbedoelde effecten mee creëren.

Hieronder geven we enkele kleuren mee en hun effecten op de werknemers:

- Geel: Geel maakt ons vrolijk, het geeft ons energie. Geel staat voor logica, leren, studie, wijsheid en groeien. De mentale activiteit krijgt een boost door deze kleur.

- Groen: Groen is bijvoorbeeld een van de rustigste kleuren om naar te kijken. Het creëert de natuur in je eigen kantoorruimte en brengt de groen in je kantoorinrichting. Een subtiele manier om groen in je werkomgeving te brengen is niet zozeer met verf, maar door gewoonweg planten in je ruimte te plaatsen. Dit heeft daarenboven extra zuurstof aan de medewerkers!

- Rood: Rood is de kleur van liefde, passie en warmte, maar ook de kleur van agressie en onrust. Laat de kleur rood daarom terugkomen in bijvoorbeeld je kantooraccessoires, maar overdrijf hier zeker niet mee, want onbewust zorgt rood voor een zeer onrustige sfeer


Anderzijds kan je door een subtiel spel van zachte pastelkleuren of wittinten verschillende dimensies in je interieur creëren. Accentueer bij voorbeeld individuele ruimtes of zelfs zones binnen 1 ruimte met verschillende wittinten om een onderscheid te maken tussen actieve zones, focuszones of overleg zones.


Wil je meer info of advies? Contacteer zeker het Dieto team, we komen graag eens langs.

contacteer ons